• a kedvezményezett neve: Békés Energetika Korlátolt Felelősségű Társaság
  • a projekt címe: Vállalkozás fejlesztési eszköz beszerzése a Békés Energetika Kft-nél
  • a szerződött támogatás összege: 7 929 787. -Ft
  • a támogatás mértéke (%-ban): 70%

 

A projekt tartalmának bemutatása:
A Békés, Szélső utca 41. alatti telephelyen megvalósítandó pályázati

beruházással célunk, hogy innovatív fejlesztéssel a versenyképességünket javítsuk, mellyel a helyi gazdaságban betöltött szerepünk is megerősödik, javul. A beruházás több fő részből áll, a legfontosabb az eszközhiány leküzdése érdekében füstgázelemző, nyomásmérő és gázszivárgás vizsgáló műszer, CO mérő, hőkamera, digitális manométer, hűtőközeg lefejtő, klímaszerviz berendezés és hegesztőgép beszerzése (összesen nettó 5.664.134.- Ft értékben). Megnövekedett az igény a klímaberendezésekre, illetve a régebbi berendezések javítására, diagnosztizálására. Egyre több helyen kell kialakítani egyedi tartó, védő berendezéseket, amihez a hegesztőgép szükséges, komoly versenyelőnyt jelent nekünk. A gépek használata költségcsökkentést jelent klímagázban, munkaerőben, ugyanakkor jobb ügyfél kiszolgálást eredményez, bővíti a potenciális megrendelők körét, és gyorsítja a munkavégzést.

A beruházás másik fontos eleme a megfelelő tudásanyag megszerzése az “Angol nyelv ismeret A11” című képzés keretében (nettó 120.000,- Ft értékben). A képzés a vállalkozás fejlődését, illetve a munkavállalók magasabb szintű munkavégzését segíti elő azzal, hogy a mai világban nélkülözhetetlen idegen nyelvi ismereteket alapszinten átadja a munkatársainknak.

A beruházás fontos eleme a munkabér támogatás (5.544.134,- Ft értékben). A gazdasági visszaesés következtében egyre nagyobb gondot okoz a munkaerő növekvő anyagi terheinek kigazdálkodása és a munkaerő megtartása. A támogatás átmeneti segítséget nyújt az eszközbeszerzés miatti bevétel és hatékonyság növelés eléréséig.

  • a projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2022.12.16.
  • projekt azonosító száma: GINOP-1.2.9-20-2021-00481