Klímafunkciók

I-feel : a berendezésünk nem csak a beltériben lévő hőmérsékletre tud szabályozni, hanem a távirányítóban lévő hőmérsékletre is. A technológia segítségével alaposabb szabályzást érünk el.

8 Fokos Temperáló Fűtés: nagyon keresett és népszerű extra funkció. Jellemzően nyaralókban, illetve nem állandóan használt ingatlanokban használják előszeretettel. A berendezés a megfelelő beállítás után, temperáló fűtéssel tartja 8 fokon az épület hőmérsékletét.

Szárító, azaz Dry Üzemmód: párátlanító üzemmódnak is szoktuk nevezni. A berendezésünk lekapcsolása után a ventilátor csak a lamellák teljes megszárítása után kapcsol ki. Az üzemmód gátolja a baktériumok és gombák elterjedését a lamella felületén.

3D Légáram: a szabályzás segítségével a légáram mind vízszintesen, mind függőlegesen terelhető. Széles légterelésnek is nevezzük.

Wífi: az „okos” megoldások elterjedésével várható volt a megjelenése a piacon. Rendkívülien keresett extra funkció. Távoli vezérlést is lehetővé tesz az okostelefonunk illetve táblagépünk segítségével.

Csendes Üzemmód: légkondink extra alacsony ventilátor fokozatra kapcsol, így elérve a minél csendesebb működést.

Téliesítő szett: a cseppvíz tálca és a kompresszor fűtéséből és a ventilátor fordulat szabályzásából áll. Ennek a megoldásnak köszönhetően alacsonyabb külső hőmérsékletben is tudjuk használni a klíma berendezésünket. Technológiájának segítségével akadályozzuk meg a kültéri egységünk elfagyását.

-15°C-os fűtés: a klíma készülékünk -15°C-os külső környezeti hőmérsékletig is képes még fűtésre.

-20°C-os fűtés: a klíma készülékünk -20°C-os külső környezeti hőmérsékletig is képes még fűtésre.

Ventilátor fordulat szabályzás: a légkondik téliesítő szettjének az egyik eleme, emellett a csendes és gazdaságos működésben is fontos szerepet játszik.

Cseppvíztálca fűtés: a kültéri egység, cseppvíztálcájában elhelyezett fűtő szálakat értjük alatta. Megakadályozza a felgyülemlett víz megfagyását.

Karter Fűtés: elsődleges feladata- a kompresszorban lévő olaj fűtése, ezáltal könnyeben indul be hidegebb hőmérsékletben is.

Időzítés: berendezésünk funkciója, mellyel időzíthetjük, hogy mikor kapcsoljon be -illetve ki készülékünk. Az időintervallum, amelyen belül választhatunk, típusoktól, gyártóktól eltérő lehet.

Redundáns üzem: két készülék egymással párhuzamos működését jelenti. Szervertermek hűtésénél fontos funkció.

Dry funkció: azaz a párátlanító, szárító üzemmód. Klímánk nedvességet von el a beltérből. A régi készülékek csak hűtési üzemmódban voltak képesek párátlanításra, manapság már függetlenül is.

Friss levegő betáplálás: légkondink működése közben, a beltéri egységen keresztül friss levegőt juttatunk a légtérbe. A piacon prémium készülékek illetve kereskedelmi gépek, extra funkciói között találhatjuk meg leggyakrabban.

Éjszakai üzemmód: szokták „sleep” üzemnek is nevezni. Berendezésünk a funkció bekapcsolása után egyfajta automata üzemre kapcsol.Hűtésben 1°C-kal emelkedik az első óra után,  2°C-kal a második óra után, majd ezt a hőfokot tartja, és ventilátor fokozatát alacsonyra kapcsolja. Fűtésben nem növeli a hőmérsékleti értéket, hanem csökkenti. Az üzemmód egy bizonyos idő után kikapcsol, ezáltal energiát takarítunk meg.

Korrózióálló Golden Fin bevonatú kültéri hőcserélő: a légkondink kültéri hőcserélőjének, lemelláinak speciális bevonta. Az aranyszínű bevonat hosszútávú védelmet nyújt készülékünknek.

Zafír Blue bevonat: azaz hidrofil bevonatos alumínium lamellázat. Szerepe -kültéri egységben: véd az eső és korróziós hatásokkal szemben, a védelmének köszönhetően, élettartalma jelentősen megnövekedhet.- beltéri egységben: a lamellák speciális bevonatának köszönhetően nem gyűlnek össze a vízcseppek, melyek akadályoznák a kondenzvíz szabad áramlását.

Meleg indítás funkció: fűtési üzemben indításkor vagy hűtésből, fűtésre való kapcsoláskor „lép életbe”. A beltéri ventilátorja csak később indul be, ezáltal elkerülve a hűs levegő befújását.

Turbó funkció: bekapcsolása gyors hűtést vagy fűtést eredményez, gyorsabban érjük el a kívánt hőmérsékletet.

Öntisztító funkció: légkondink kikapcsolása után a ventilátor megszárítja a nedvességet. Nagyon hasznos és egészségünkre pozitív hatású funkció, hiszen segít megelőzni a penészképződést.

Automatikus lamella mozgatás: azaz zsalumozgatás, a lemellákat különböző fokozatokra tudjuk lehet állítani. Azok a beállítás szerint, automatikusan bizonyos időközönként fel-le mozognak.

Economy, gazdaságos üzemmód: a hagyományos üzemmódhoz képes akár 25% energia megtakarítást is eredményezhet. Általában már a kívánt hőmérséklet elérése után érdemes bekapcsolni.

Intelligens leolvasztás: a funkció működése egyszerű. – 5°C alá csökken a külső környezeti hőmérséklet, fűtési üzemmódban a kondenzátor lefagyhat. Az intelligens, automata leolvasztás funkció bizonyos időnként működésbe lép, ezzel jelentősen növelve a fűtési teljesítményünket.

Készenléti, stand-by üzemmód: berendezésünk ugyan készen áll a működés megkezdésére, de nem használjuk, vagyis készenlétben állnak. Egyes készülékek ilyenkor nagyon kevés energiát használnak fel.

Öndiagnózis: klímánk probléma vagy esetleges műszaki hiba után hibakódot ír ki.

Shield funkció: segítségével bizonyos üzemmódok, funkciókat tilthatunk le.

Időkijelzés: távirányítónk kijelzőjén megjelenik az aktuális idő.

Áramszünet memória: berendezésünk egy esetleges áramkimaradás után, a kikapcsolás előtti beállítások szerint működik.

Alacsony hűtőközeg érzékelés: hűtőközeg szivárgás esetén figyelmeztetést ad számunkra.

Túlfolyás védelem: amennyiben klímarendszerünkben lévő szenzor megnövekedett vízszintet érzékel, a szivattyúnk bekapcsol és „kiszivattyúzza” a vizet.

Hőmérséklet kompenzáció: a levegő hőmérséklete pár fokkal magasabb a légtér felső, mennyezeti részénél, a „hőmérsékleti kompenzációval” rendelkező klímakészülékek ezt figyelembe véve, szabályozzák a hőmérsékletet.