A klímával történő fűtéssel pénzt takaríthatunk meg, nem is keveset!

Talán kevesen tudják, de a klímás fűtéssel spórolni is lehet, emellett nem kell folyamatosan azért aggódni, hogy ha elzárják a gázt, akkor nem lesz a házakban, otthonokban fűtés. Továbbá gazdaságosabb, költséghatékonyabb és környezetkímélőbb. Magyarországon egyre jobban terjed el ez a fűtési módszer, bár idáig leginkább a hétvégi házakban és új épületekben láthatunk erre példát.

A gázfűtésnél csak az lehet olcsóbb, ami képes a befektetett energiát csökkentve megoldást kínálni.

Nem minden klíma alkalmas a fűtésre, de a mai modern inverteres klímák igen. Ezek a berendezések akár -22 fokos külső hőmérséklet mellett is képesek a fűtésre, bár ez típusonként eltérhet. Az inverteres klímák 1 kW áramfelhasználás mellett körülbelül 4-5 kW-os fűtési energiát adnak le ideális körülmények között. A hagyományos gázzal történő fűtéskor legalább 2-3 óra szükséges ahhoz, hogy átmelegedjenek a radiátorok és melegség érzetet biztosítsanak az otthonokban. A légkondi viszont nagyon gyorsan képes a melegérzetet biztosítani. Egy 4 órás üzemelést és egy szigetelt normál méretű lakást alapul véve a klímával történő fűtés havonta 2000-3000 Ft között mozog, míg a hagyományos gázfűtés bizony 10000 Ft is lehet. Hazánkban leginkább a gázfűtés terjedt el, de manapság egyre többen fordulnak más alternatív megoldásokhoz, többek között a hőszivattyú és az inverteres klímával történő fűtés felé. Utóbbi előnyei közé sorolhatjuk a költséghatékony működést, az azonnali meleg érzetet, a gyors szervízelést és a beruházási költségek gyors megtérülését.

Arról nem is beszélve, hogy ezekkel a klímákkal nyáron hűteni is lehet, így az inverteres klímákkal két legyet üthetünk egy csapásra.